31 mai 2020

Padurile de foioase si de conifere

Padurile de foioase si de conifere sunt raspandite in emisfera nordica.

Padurile de foioase sunt raspandite in Europa de Vest si Centrala si in America de Nord. Padurile de foioase din Europa sunt alcatuite din stejar si fag. Acestora mai sunt asociate si alte specii de foioase: carpen, frasin, ulm, artar, cires, paltin, tei, plop. Padurile de foioase de pe continentul american includ specii ca: artar, frasin american, platan, nuc si altele. Animalele caracteristice padurilor de foioase sunt: lup, caprioara, mistret, jder, vulpe, bursuc si pasari precum cuc, pupaza, cotofana, ciocanitoare, cinteza si altele.

In padurile de foioase si in luminisuri traiesc urmatoarele animale: lupul, ursul, vulpea, iepurele, digorul, cerbul, caprioara, porcul mistret etc. De asemenea, aici traiesc pasari diferite, dintre care unele sunt calatoare (isi petrec iarna in tarile calde).

Padurile de foioase si de conifere
Sursa foto: adinab.wordpress.com

Padurile de conifere ocupa suprafete intinse in nordul Europei, Asiei si Americii de Nord. Ele se extind pana la 60 de grade latitudine nordica in Europa si Asia. In Asia (Siberia) se desfasoara pe o suprafata mare intre Muntii Ural si Oceanul Pacific. Padurile de conifere in Siberia se numesc taiga si sunt formate din: molid, brad, pin si zada. Animalele caracteristice sunt: urs, ras, veverita, elan. Padurile de conifere din America de Nord ocupa partea nordica a Canadei si sunt alcatuite din molidul alb, bradul de balsam, zada, pinul.

In padurile de conifere se gasesc animale cu blanuri scumpe: castorul, hermalina, samurul, vulpea, jderul etc.

Padurile de foioase si de conifere 1
Sursa foto: locuridinromania.ro

3 thoughts on “Padurile de foioase si de conifere

  1. Pingback: Canada - e-Pedia
  2. Pingback: Brazilia - e-Pedia

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: