Zona biogeografica subtropicala


Zona biogeografica subtropicala se caracterizeaza prin existenta a doua zone de vegetatie mediteraneana si zona subtropicala umeda.

Vegetatia mediteraneana este raspandita in jurul bazinului Marii Mediteranene formata fiind din paduri si arbusti. Padurile sunt reprezentate din stejari de pluta, pini, cedri, castani si altele. Arbustii sunt alcatuiti din: mirt, laur, levantica, dafin, rozmarin, maslin, palmier si altele. Animalele reprezentate sunt: reptile (serpi, soparle), sacali, hiene, antilope.

Zona subtropicala umeda este specifica: regiunilor sudice ale Chinei si Indochinei; Campiei Atlantice si Peninsulei Florida din America de Nord, regiunilor situate intre 30 – 35 grade latitudine sudica in Australia.

Aceasta zona se caracterizeaza prin paduri tot timpul verzi si prin diferentieri continentale determinate de clima si relief. Astfel, in China si Indochina cresc paduri subtropicale alcatuite din specii ca: magnolia, chiparos, arbore de camfor, laur si altele. Printre animale traiesc: maimute, usrulet panda, reptile, leoparzi si altele. In Campia Atlantica si peninsula Florida cresc paduri subtropicale alcatuite din palmieri, pini, stejari, arbore de lalea etc. In Australia se dezvolta padurile de ecualipti care creaza mediul de viata pentru ursuletul koala, veverita zburatoare, pasarea lira etc.

Sursa foto: afrikkaans.blogspot.com / calatorie-in-jurul-lumii.blogspot.comCategorii:Geografie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: