Varza de China

 

varza de china e1335017792877 e-Pedia

Varza de China (cunoscuta si sub denumirea de bok choy, pak choi, varza de Pekin) este o leguma inrudita cu varza comuna. In forma in care este cunoscuta astazi, a fost mentionata pentru prima data in secolul 14 in delta fluviului Yangtze. In secolele urmatoare devine populara in nordul Chinei, apoi Coreea si Japonia.

Aceasta leguma bogata in substante nutritive combinatextura salatei cu aroma verzei proaspete. Este utilizata mai ales in bucataria orientala. Are un continut ridicat de vitamina A si C. 100 de grame de varza China contine doar 18 calorii.

Poate fi pastrata in frigider, impachetata in punga de plastic, dar nu mai mult de 5 zile. Daca este foarte proaspata, poate fi gatita fara a fi taiata in prealabil (frunzele se rup iar tulpina se decupeaza de-a curmezisul).

Se serveste mai ales in stare cruda, in salate dar si fiarta in apa sau aburi, sau calita.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: