Serviciile britanice de spionaj vinovate pentru atentatele de la Londra din 7 iulie

Pe 7 iulie 2005 Londra era zguduita de atentate in sistemul de transport public in urma carora 56 de oameni au murit si multi alti au fost raniti. Imediat autoritatile au atribuit atacurile organizatiei al-Qaeda, insa odata cu trecerea timpului, cercetatorii au descoperit unele dovezi care demonstreaza ca cele 4 bombe care au explodat la interval de mai putin de un minut intre ele, fusesera plasate sub garniturile demetrou si nu detonate din interior, asa cum se presupunea.

Pentru a amplasa explozivii ar fi fost nevoie de acces special la sistemul de metrouri si este foarte putin probabil ca organizatia al-Qeada sa fi avut un astfel de acces. Mai multi adepti ai teoriilor sustin ca de fapt serviciile britanice de spionaj au orchestrat atentatele cu scopul de a genera mai multa sustinere pentru razboiul din Irak si s-a dat vina pe al-Qaeda pentru a scoate un tap ispasitor, in acest fel acoperindu-i pe adevaratii faptasi.

Nici guvernul britanic nu a scapat de acuzari datorita faptului ca in aceea zi acesta s-ar fi folosit de un exercitiu antiterorist pentru a masca executarea atentatului.

Adeptii conspiratiilor se arata suspiciosi si fata de faptul ca guvernul britanic a anuntat ca acesti teroristi venisera la Londra de la Luton cu un tren care fusese, de fapt, anulat. Le scapase ceva conspiratorilor? De ce nu functionau camerele de supraveghere de pe autobuz? De ce ministrul israelian de finante de la acea vreme, Benjamin Netanyahu, a decis sa-si anuleze o vizita in una din zonele care aveau sa fie aruncate in aer in acea dimineata? Este foarte probabil ca MI5 sa fi avertizat dinainte ministrul israelian despre acest lucru.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: