Bill Clinton banuit ca este vinovat pentru atentatul din Oklahoma City

Atentatul de la Oklahoma City este complet naucitor, iar autoritatile s-au straduit sa descopere motivul care a generat atata violenta. Printre sugestii s-a numarat o razbunare pentru incidentul tragic de la Waco, precum si un complex anti-Clinton, dar actiunile par sa fi fost mai mult decat excesive, daca asa au stat lucrurile.

In urma atentatului au fost gasiti doi vinavati care au fost imediat condamnati. Este vorba despre McVeigh si Terry Nicholas. Dar ar fi putut doar doua persoane sa faca acest dezastru? De unde ar fi putut sa faca rost de atata ingrasamant si combustibil, fara sa trezeasca suspiciuni cand le cumparau?

Multi sustinatori ai teoriei conspiratiei vorbesc despre cercetarile efectuate la locul exploziei si, in special, despre daunele suferite de cladire. Mai multe rapoarte, printre care si un raport independent realizat in 1997, sugereaza ca trebuie sa fi existat explozivi suplimentari, plasati efectiv in interiorul cladirii, pentru ca aceasta sa se prabuseasca asa cum a facut-o. Doar explozibilul din camioneta, se spune in raport, nu ar fi fost suficient pentru a provoca distrugeri structurale atat de masive ca acelea care s-au produs. Analiza seismografelor din apropiere sugereaza ca au existat doua trepidatii, detaliu pe care adeptii teoriei conspiratiei il considera o dovada a faptului ca mai existase un dispozitiv, gata instalat in cladire. Aceasta presupusa instalare anterioara a unui al doilea dispozitiv indica accesul la informatii din interior si sugereaza ca au fost implicati mai multi oameni,nu doar cei doi barbati. Camerele de securiate din zona s-au intrerupt si ele cu putin timp inainte de evenimente, reactivandu-se exact la timp pentru a surprinde explozia.

Unii amatori de conspiratii afirma ca este posibil ca grupul din spatele atentatului sa fi avut legaturi cu persoane aflate in cele mai inalte pozitii in stat; mai exact, cu presedintele Bill Clinton insusi.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: