Explozia din Port Chicago s-a produs din cauza unui experiment?

In seara de 17 iulie 1944 a avut loc o explozie de proportii in Port Chicago in urma careia doua vase care incarcau armament au fost distruse complet, iar orasul din apropiere a fost si el grav afectat. Bilantul dezastrului este cumplit. Peste 300 de marinari au fost ucisi si alte cateva sute au fost raniti.

Se crede ca dezastrul din Port Chicago a avut loc datorita unui experiment atomic. Aceasta teorie este cu atat mai credibila cu cat in acea perioada au fost finalizate pregatirile pentru bomba U-235 utilizata la Hiroshima.

Guvernul SUA a incercat sa dezminta o astfel de teorie spunand ca este imposibil ca explozia sa fi fost cauzata de o bomba nucleara, deoarece nu dispunea de atat uraniu pentru construirea acesteia. Parerea conspirationistilor si a oamenilor de stiinta n-a intarziat sa apara, acestia sustinad de fapt ca este nevoie doar de 15,5 kg de uraniu pentru a realiza o bomba atomica.

Cert este ca in dezastrul de la Port Chicago nu poate fi vorba de explozibili puternici. Dezastrul a fost atat de mare incat putea fi cauzat doar de o bomba atomica.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: