Indienii au raspandit Moartea Neagra in Europa

Moartea Neagra a ucis peste 75 milioane de oameni din intreaga lume, dintre care, se estimeaza ca 50 de milioane de cazuri s-au inregistrat numai in Europa.

Conform unei teorii, natiunile din Orient erau nemultumite de partenerii comerciali din Occident care profitau de pe urma lor. Conducatorii din India au luat initiativa si au lansat un plan menit sa extermine natiunile europene. Sobolani infectati cu ciuma au fost pusi pe vasele comerciantilor europeni. Sobolanii aveau apoi sa se raspandeasca prin orasele-port de la Marea Mediterana, iar pentru ca europenii nu ar fi avut nici un fel de imunitate, aceasta boala ar fi semanat haosul. Odata ce razboiul biologic ar fi fost declansat, indienii ar fi trimis o armata in Europa, pe uscat, stiind ca timpul necesar pentru a acoperi acea distanta ar fi permis molimei sa se raspandeasca pe tot continentul, distrugand comunitati intregi si decimand populatia. Astfel, slabita de epidemie, Europa ar fi putut fi cu usurinta dominata, ceea ce le-ar fi permis indienilor sa adauge regatului lor noi si intinse teritorii.

S-ar parea ca acest plan a functionat pana la un punct, caci nu se stie nici pana in ziua de azi de ce armata indiana nu si-a mai facut aparitia pe teritoriul europei. Cert este ca Moartea Neagra a ucis zeci de milioane de oameni.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: