Adevaratul autor al operelor lui Shakespeare

Adevaratul autor al operelor lui ShakespeareCum a putut oare ca William Shakespeare, care este considerat cel mai mare scriitor englez, sa realizeze opere precum Romeo si Julieta, Henric al V-lea, Visul unei nopti de vara, Cum va place si Furtuna, atata timp cat el a avut parte de o educatie modesta?

Se crede ca adevaratul autor din spatele operelor lui Shakespeare este Cristopher Marlowe. De si se crede ca acesta ar fi murit in 1593 in urma unei incaierari din Deptford, conspirationistii vin cu o alta teorie care sustine ca Marlowe si-ar fi inscenat moartea ca sa nu fie arestat pentru blasfemie si pentru a se ascunde de recuperatorii de datorii, care intentionau sa-l ucida. Din refugiul anonimitatii a scris piesele si poeziile pe care i le-a dat lui Shakespeare pentru a le publica, revendicandu-si o parte din venituri fara ca nimeni sa stie.

Sau sa fi fost Henry Neville, o ruda indepartata a lui Shakespeare, care era poreclit Falstoff – personaj care apare in trei dintre piesele sale?

Cert este ca nu se pot gasi explicatii concrete despre cunostintele extinse de geografie si de limbi straine ale lui Shakespeare atata timp cat n-a avut parte de o educatie superioara.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: