Titanicul a fost scufundat de o torpila


Titanicul a fost scufundat de o torpilaIn 1912 a avut loc una din cele mai mari tragedii din largul oceanelor. Cea mai mare nava de la acea vreme s-a scufundat in adancurile Atlanticului de Nord dupa ce s-a izbit de un aisberg. Este vorba de prea bine cunoscutul Titanic despre care se credea ca este „imposibil de scufundat”.

Vasul a ramas pe fundul oceanului timp de peste 70 de ani pana cand doctorul Robert Ballard, de la Institutul Oceanografic Woods Hole, a plecat impreuna cu echipa sa in cautarea marelui Titanic. Bineinteles ca epava a fost gasita, iar cercetarile amanuntite care au urmat, au dat nastere unei noi teorii privind distrugerea ambarcatiunii.

La acea vreme guvernul german nu avea incredere in englezi si a decis sa le dovedeasca ca pot dobara o nava de asemenea dimensiuni cu submarinele lor super perfectioniste pentru atacuri. Asadar, potrivit sustinatorilor acestei teorii, un submarin german s-a strecurat discret in Atlanticul de Nord si s-a apropiat pe furis de luxosul vas de croaziera. A fost pur si simplu o problema de noroc si coincidenta faptul ca tocmai atunci vasul trecea pe langa un aisberg; dandu-si seama ca acesta le va ascunde fapta nelegiuta, germanii au bombardat vaporul din aceeasi parte. Distrugerile provocate au scufundat Titanicul si pe pasagerii aflati la bord.Categorii:Stiinţă, Tehnologie

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: