Morala vietii vazuta in caii de la caruta

Morala vietii vazuta in caii de la caruta 1Poate cea mai potrivita morala a vietii din zilele noastre:

Stiti cum e viata? Alergi ca nebunu de dimineata pana seara si cand obosesti cumperi un cal. Te urci pe sa si mergi mai departe si ii dai inainte. Si de atata stat acolo cocotat in sa, incepe sa te doara curu si iti cumperi o caruta. Stai bine in caruta, dar caruta merge mai incet. Si iti mai cumperi doi cai ca sa te duca mai repede. Si te duce mai repede. Si cand crezi ca esti in goana aia mare, trece pe langa tine unu cu patru cai la caruta. Iti mai cumperi doi cai la caruta ca sa ai si tu patru cai. Dar nu apuci sa te bucuri ca ai patru cai la caruta ca trece pe langa tine unu cu sase cai. Si iti mai cumperi inca doi cai, sai ai sase, ca doar nu te lasi nu?… Ai sase cai la caruta? Intalnesti pe unu care are 8 cai la caruta. Ti-ai luat opt cai? Dai de unu care are 10 cai. Si atunci ce faci intr-un final?
Daca esti baiat destept, intorci caruta si o iei invers si traiesti pana mori printre cei care au mai putini cai ca tine. Daca esti prost, o iei inainte si te fugaresc ceilalti cu caii lor pana te prinde moartea pe drum. (Citat din Las Fierbinti)

Cati dintre dumneavoastra nu-si doresc ca la locul de munca sa-si depaseasca anumiti colegi care au o functie mai inalta si nu pot realiza acest lucru? Sau in afaceri, cand doriti sa va depasiti concurenta si nu reusiti? Chiar si in online, daca aveti un bolg/site cu vizitatori putini si va uitati la altii care au cu miile si va zbateti sa aveti si voi la fel dar nu puteti? Parca va aflati intotdeauna cu un picior în spatele celorlalti si orice ati face nu reusiti sa va realizati ceea ce va propuneti.

Prin astfel de momente am trecut, trecem si poate vom mai trece cu siguranta, caci viata e o aventura cu bune si rele.

Voi cum va vedeti viata?

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: