Fundacul mare (Gavia immer)

Fundacul mare, Gavia immer

Fundacul mare (inaltime 80 cm) se intalneste cel mai rar la noi si numai in sezonul rece. Poate fi observat pe apele neinghetate, unde soseste mai mult ratacit din tinuturile arctice ale Canadei, Alaskai, Groenlandei si Islandei, unde cuibareste. Ierneaza, de regula, in partea de nord-est a Atlanticului. Pe spate penajul este negru, stropit cu siruri de pete albe. Capul negru. Iarna corpul este brun-cenusiu.

Cuibaresc in preajma baltilor si a lacurilor cu apa dulce. Depun doua oua, iar puii sunt nidifugi. Atat masculii, cat si femelele sunt asemanatori ca penaj.

Hrana consta in pesti, moluste, larve de insecte acvatice etc.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: