Furtunarul urias (Macronectes giganteus)

Furtunarul urias, Macronectes giganteus

Furtunarul urias (inaltime 82-90 cm) are talia unui albatros si aria de raspandire din regiunile australe ale continentelor din emisfera sudica pana-n Antarctica. El indeplineste pe mare rolul rapitoarelor si al vulturilor continentali. Se gaseste in doua variante de penaj, una alba si una bruna. Ciocul este mare, subtire, avand un dinte spre capat. Hrana consta din cadavrele diferitelor animale si din diferite alte resturi marine.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: