Randunelele de furtuna (Hydrobatidae)

Randunica de furtuna pitica, Hydrobates pelagicus

Formeaza o familie de 22 de specii de talie mica, cam cat a unui lastun. Sunt pasari de noapte ce zboara razant la suprafata apei in cautarea hranei, unele oprindu-se in loc, falfaind in aer cu picioarele atarnand. Au ciocul puternic si incarligat. Cuibaresc izolat si in colonii. In general se hranesc cu pesti mici si animale planctonice.

Randunica de furtuna pitica (Hydrobates pelagicus) (inaltime 15 cm) cloceste in Islanda si insula Faeroe, insulele britanice, pe coastele vest-europene si ale Marii Mediteranene. Are penajul negru, cu alb la baza cozii.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: