Pelicanul rinocer (Pelicanus erythrorhynchus)

Pelicanul rinocer, Pelicanus erythrorhynchus

Pelicanul rinocer (inaltime 135-175 cm) se intalneste in America de Nord, avand caracteristic o creasta pe mandibula superioara, care apare in epoca reproducerii, dar care apoi se usuca si cade. Are un cioc foarte lung, pana la 1/2 metru, maxilarul inferior fiind prevazut cu un sac de piele ce se poate dilata mult, si in care pestii se prind ca intr-un volog. Acesta nu se poate scufunda, datorita greutatii mici, datorita oaselor pneumatice usoare si a sacilor aerieni mult dezvoltati, care trimit ramificatii pana sub piele. Corpul este alb cu partea inferioara cenusie-deschis.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

Lasă un comentariu

totulpentrusuflet

totulpentrusuflet

Are privire de smecher 😉
Astept ziua in care veti scrie ceva si despre prundarasul de saratura.

Multumesc si o zi frumoasa!

accesliber

accesliber

@totulpentrusuflet: in scurt timp o sa publicam si un articol despre prundarul de saratura. Multumim!

%d blogeri au apreciat: