Faetonul comun (Phaethon aethereus)

Faetonul comun, Phaethon aethereus

Faetonul comun (inaltime 65-100 cm) zboara deasupra Oceanelor Pacific, Atlantic si Indian. Plonjeaza cu mare iuteala asupra prazii (se hranesc cu pesti sau mluste). Cloceste in crapaturi de stanci, unde depune un singur ou. Penajul este alb cu striuri negre. Are marimea unui porumbel. Are aripile foarte ascutite, iar caracteristic cozii sunt cele doua pene in mijlocul ei mult alungite si rigide, in forma de andrea.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: