Fregata magnifica (Fregata magnificens)

Fregata magnifica, Fregata magnificens

Fregata magnifica (inaltime 95-100 cm) traieste pe coastele tropicale atlantice si pacifice ale Americii. Uneori zboara peste istmul Panama in Pacific si invers, in Atlantic, ajungand in insulele Bermude, Florida ori sudul Californiei. Penajul negru al corpului are reflexe metalice verzui. Femela si tinerii au pieptul alb. In timpul reproducerii, masculii isi dezvolta in partea dinainte a gatului o punga rosie de piele. Femelele sunt mai mari decat masculii.

Este foarte bine adaptat la zborul rapid si de durata, fiind o pasare de prada cu ciocul intors la capat. Membranele interdigitale sunt reduse. Mersul si inotul ii este aproape imposibil. Noaptea si-o petrece dormind in arbori. Isi procura hrana fie in felul unor specii de lupi-de-mare, urmarind ca si acestia, intr-un zbor rapid, diferite pasari marine, pe care le forteaza sa-si arunce prada si pe care Fragata magnifica o ia din zbor, fie vanand pesti zburatori sau prinzand prin plonjare diferite animale, ce se afla la cativa centimetri de suprafata apei. Cuibaresc in colonii mari, in arbori pitici, uneori si cu alte pasari marine, unde cuiburile stau adesea lipite intre ele. Depun un singur ou.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: