Anhinga africana (Anhinga rufa)

Anhinga africana, Anhinga rufa

Anhinga africana (inaltime 90 cm) traieste in regiuni de balti si mlastini inconjurate de copaci in care-si instaleaza cuiburile. Coloritul negru al penajului are nuante pronuntate verzi si striuri albe lunguiete. Gatul si pieptul sunt roscate. Are un cioc foarte ascutit, cap mic si gatul lung si subtire. Pescuiesc adesea in cete, prinzand pestii pe care-i strapung cu ciocul, proiectat fulgerator, asemenea unui harpon. Se pot cufunda in apa cu multa usurinta. Este raspandit in Irak, Africa, la sud de Sahara, si in insula Madagascar.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: