Starcul galben (Ardeola ralloides)

Starcul galben, Ardeola ralloides

Starcul galben (inaltime 47 cm) se regaseste in special in Delta Dunarii in sezonul cald, unde cuibareste in colonii mixte, impreuna cu cormoranii mici, egrete mici, tiganusi etc. Spatele este galben-cafeniu-deschis, iar aripile si partea de dedesubt a corpului albe. Are picioarele inalte, gatul si ciocul lungi. Degetul extern este unit cu cel mijlociu printr-o mica palmatura, formand astfel o suprafata de sustinere mai mare pe substratul milos. Pe laturile pieptului si a spatelui au niste zone de puf pudrant, cu care pasarea isi impermeabilizeaza penajul. Zboara lent, tinand in timpul zborului gatul strans, in forma de S. Vaneaza diferite insecte sau larve acvatice, stand tupilat la marginea baltilor sau pe frunzele plutitoare de nuferi. Iarna si-o petrece in Africa, la sud de Sahara.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: