Egreta mare (Egretta alba)

Egreta mare, Egretta alba

Egreta mare (inaltime 90 cm) se intalneste in anotimpul cald, indeosebi in Delta Dunarii. Vanata in trecut pentru penele ei ornamentale mult cautate, in prezent este imputinata in urma modificarii conditiilor ei de trai de catre om. Are penajul alb si uniform. Are picioarele inalte, gatul si ciocul lungi. Degetul extern este unit cu cel mijlociu printr-o mica palmatura, formand astfel o suprafata de sustinere mai mare pe substratul milos. Pe laturile pieptului si a spatelui au niste zone de puf pudrant, cu care pasarea isi impermeabilizeaza penajul. Zboara lent, tinand in timpul zborului gatul strans, in forma de S. Se hraneste cu pesti, tritoni, broaste si diferite animale acvatice sau din vegetatia umeda. Cuibareste prin intinderile de stuf, in locuri mai putin expuse indundatiilor, ferite de zgomot. Toamna pleaca ca sa ierneze in tarile din jurul Marii Mediteranene.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: