Pasarea ciocan (Scopus umbretta)

Pasarea ciocan, Scopus umbretta

Pasarea ciocan (inaltime 60 cm) traieste in Africa de sud si Sahara, peninsula Arabia si insula Madagascar. Coloritul penajului este cafeniu inchis. Pe cap are o creasta de pene pe care pasarea o ridica si o coboara alternativ. Este mai activa dimineata si seara. Ziua sta mai mult ascunsa. Traieste in vecinatatea raurilor si mlastinilor, construindu-si un cuib rotund si izbitor de mare, cu un diametru pana la 2 m. Cuibul, cu mai multe despartituri, este instalat la infurcarea unor crengi, la mica inaltime de sol. Puii, pana se dezvolta complet, raman in cuib. Hrana consta din diferite animale acvatice, indeosebi pesti. Viata ascunsa a acestor pasari a dat nastere la multe legende printre bastinasi.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: