Jabiru (Jabiru mycteria)

Jabiru, Jabiru mycteria

Jabiru (inaltime 150 cm), este barza uriasa care traieste in sudul Americii de Nord si in padurile seculare ale Americii de Sud, pana-n Argentina. Corpul este cenusiu-deschis uniform. Clampaniturile ciocului sau amintesc rafalele unei mitraliere. Se hraneste cu animale din malul apelor sau cu mamifere mici din stepe. Este, de asemenea, cautat pentru a fi capturat si adusa in gradinile zoologice.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: