Marabu (Leptoptilus crumeniferus)

Marabu, Leptoptilus crumeniferus

Marabu (inaltime 125 cm) se regaseste in Africa tropicala, are o talie mare si un cioc foarte puternic. Coloritul este brun cu bare albe pe aripi. Pieptul si abdomenul sunt albe. La gat poseda un sac de piele, care este in legatura cu narile. Cuibareste in colonii, instalandu-si cuiburile in arbori. Se hraneste cu resturile ramase de la animalele sfasiate de rapitoare. In trecut pasarea a fost mult vanata pentru renumitele sale pene „marabu”, cautate in industria imbracamintei. In prezent formeaza exponate apreciate ale gradinilor zoologice.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: