Lebada de iarna (Cygnus cygnus)

Lebada de iarna, Cygnus cygnus

Lebada de iarba (inaltime 145 cm) este o pasare ce cuibareste in nordul Siberiei, cu un penaj complet alb, venind in carduri adesea numeroase ca sa ierneze mai ales in tinuturile din Delta Dunarii si complexul Razelm. Pe marginea ambelor mandibule ciocul este format din lamele cornoase. Are o limba carnoasa, musculoasa, cu o sensibilitate foarte pronuntata la partea anterioara, care adesea este dantelata. Este o buna zburatoare, putand parcurge in timpul migratiilor distante foarte lungi. Se hraneste cu ierburi, plante acvatice, radacini, dar si cu hrana animala ca viermi, larve acvatice, crustacei, melci, insecte, pe care le alege printr-un fel de filtrare a apei si malului, dar si cu pesti. Primavara se reintoarce spre locurile nordice de cuibarit.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: