Rata pestrita (Anas strepera)

Gadwall drake walking on ice

Rata pestrita (inaltime 51 cm) apare vara la noi indeosebi in Delta Dunarii. Coloritul masculului este cenusiu striat, al femelei cafeniu. Cuibareste in stuf si in „mustati de salcie”. Toamna se retrage spre sud si ierneaza in tinuturile din nordul Marii Mediteranene, in Asia, din sud-vest pana-n India. In iernile blande, pe apele neinghetate, se pot intalni si la noi exemplare din aceasta specie.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: