Rata cu cap brun (Aythya ferina)

Rata cu cap brun, Aythya ferina

Rata cu cap brun (inaltime 46 cm), este o specie relativ rara. Se poate intalni in special in ghiolurile Deltei. Masculul are corpul cenusiu, capul brun si gusa negricioasa, pe cand femela are corpul cenusiu. Cuibareste in stufarisuri, dar si in scorburi de copaci si „mustati de slacie”. Toamna se retrage spre locurile de iernare din nordul Marii Mediteranene, nord-vestul Africii, valea Nilului si sud-estul Asiei pana-n India. In iernile blande unele exemplare raman in locurile neinghetate, unde se mai pot adauga si populatii venite din nord.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: