Chira de balta (Sterna hirundo)

Chira de balta, Sterna hirundo

Chira de balta (inaltime 38 cm) este cea mai frecventa dintre Sternidele de la noi, alaturi de chirighita neagra. Spatele si aripile sunt argintii, crestetul si ceafa negre. Restul corpului alb. Cuibareste atat in Delta Dunarii, cat si in alte regiuni de balta, de obicei in colonii instalate pe „prundoaiele” plutitoare. Adesea plonjeaza vertical in apa dupa o prealabila panda dintr-un zbor pe loc, pentru a prinde un pestisor de la suprafata apei. Toamna, pasarile migreaza spre locurile de iernare din vestul Africii, Marea Rosie, Regiunea Golfului si tinuturile de coasta din sud-vestul Asiei pana-n India.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: