Forfecarul negru (Rynchops niger)

Forfecarul negru, Rynchops niger

Forfecarul negru (inaltime 38-50 cm) are o larga raspandire pe coastele atlantica si pacifica ale celor doua Americi. Partea superioara a corpului este negricioasa, cea inferioara alba.

Caracteristic ii este ciocul foarte curios construit, mandibula inferioara fiind mai lunga decat cea superioara. Odata cu amurgul pasarea zboara razant la suprafata apei, cu ciocul intredeschis si mandibula inferioara cufundata in apa, prinzand astfel diferite animale acvatice marunte. Chiar si nisipul umed este „arat” in acest mod, cu scopul procurarii unor nevertebrate marunte. Cuibul si-l face in adancitura de nisip.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: