Prundasul de saratura (Charadrius alexandrinus)

Prundasul de saratura, Charadrius alexandrinus

Prundasul de saratura (inaltime 17 cm) este o pasare clocitoare in special in Dobrogea, in lacuri saraturoase, cuibarind in tinuturile ramase uscate dupa retragerea apelor sau pe nisipurile inierbite. Corpul este cafeniu deasupra si albicios pe partea ventrala. Pe frunte, obraz si laturile pieptului penajul are pete negre. Toamna migreaza inspre Africa de est, Arabia si India. Ca hrana consuma insecte, larve, viermi, crustacei etc.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: