Prundasul gulerat mare (Charadrius hiaticula)

Prundasul gulerat mare, Charadrius hiaticula

Prundasul gulerat mare (inaltime 19 cm) se poate observa la noi in tara toamna, atunci cand este in trecere dinspre locurile de cuibarit din nordul Eurasiei spre cele de iernare din jurul continentului african, al Marii Mediteranene, precum si din sudul Asiei. Primavara poate fi observat cand se intoarce spre tinuturile reci. Corpul este cafeniu deasupra si albicios pe partea ventrala, pe cap avand pete negre. Pe piept are un guler negru. e hraneste cu insecte, larve, viermi, crustacei etc.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: