Nagâțul sudic (Vanellus spinosus)

Nagâțul sudic, Vanellus spinosus

Nagatul sudic (inaltime 27 cm) se pare ca a fost observat o singura data in tara noastra, dar fara certitudine, posibil ca aparitie ratacita. Pasarea cloceste in dus-vestul Asiei si ierneaza in valea Nilului. Are corpul cafeniu, capul, pieptul, varful aripilor si coada negre. Ca hrana consuma insecte, larve, viermi, crustacei etc.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: