Notatiţa cu cioc subţire (Phalaropus lobatus)

Notatiţa cu cioc subţire, Phalaropus lobatus

Notatita cu cioc subtire (inaltime 18 cm) in timpul pasajelor se intalneste in diferite balti din tara noastra, mai ales insa in Dobrogea si sudul tarii. Cloceste in regiunea nordica a Europei si Asiei si ierneaza in insulele din Oceanul Indian, in nordul Noii Guinee si insula Celebes. Deasupra corpului este cenusiu-maroniu, iar laturile si dinaintea gatului caramiziu aprins. Iarna coloritul corpului este cenusiu-albicios, iar aripile cenusiu-inchis. Femela este mai mare si mai viu colorata decat masculul si tot ea executa paradele nuptiale, masculilor revenindu-le sarcina clocirii si cresterii puilor. Ca hrana consuma insecte, larve, viermi, crustacei etc.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: