Fluierarul de munte (Tringa hypoleucos)

Fluierarul de munte, Tringa hypoleucos

Fluierarul de munte (inaltime 20 cm), cloceste in vaile raurilor, urcand pana in bazinul lor superior, in zona montana. Ouale, de dimensiuni foarte mari in comparatie cu corpul pasarii, sunt depuse pe malurile pietroase-nisipoase ale apelor. Corpul este cafeniu in partea superioara, iar pantecele albicios. Toamna se aduna pe malurile apelor din regiunile joase, apoi cardurile se indreapta spre Africa. Populatiile asiatice ierneaza in sudul Asiei, in regiunea indo-malaieza, Australia si in insulele invecinate. Se hraneste cu insecte, larve, viermi, crustacei etc.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: