Pierderi de vieti omenesti pentru cucerirea spatiului

La 27 ianuarie 1967 mor la sol, in timp ce efectuau o „repetitie generala” la Cape Kennedy, cosmonautii americani Virgil Grisson, Edward White si Roger Chaffe, care urmau sa efectueze primul zbor din cadrul programului „Apollo” la 21 februarie 1967. La 24 aprilie 1967 moare in timpul aterizarii navei cosmice „Soiuz-I” cosmonautul sovietic Vladimir Komarov. La 30 iunie 1971 mor in timpul aterizarii navei cosmice „Soiuz 11” cosmonautii sovietici Gheorghi Dobrovolski, Vladislav Volkov si Victor Pataev.

Toti acestia, prin munca lor plina de abnegatie in domeniul cercetarii cosmice complexe, au adus o contributie uriasa la opera de cunoastere a cosmosului. Eroismul lor va ramane pentru totdeauna in amintirea tuturor oamenilor.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

Lasă un comentariu

Ionut Popa

Ionut Popa

Am tot vazut o reactie care mie mi se pare ciudata in randul opiniei publice atunci cand au loc aceste evenimente nefericite, si anume aparitia intrebarii „poate nu ar trebui sa o lasam mai incet cu explorarea spatiului pentru ca este periculos?”.

Intr-adevar este periculos, ca multe alte lucruri pe care le face specia umana (vezi razboiul, ca exemplu). In cazul explorarii spatiului riscurile sunt cunoscute, beneficiile mai putin si, foarte important, toti cei implicati stiu riscurile si si le asuma.

%d blogeri au apreciat: