Pinguinul mic (Alca torda)


Pinguinul mic

Pinguinul mic (inaltime 41 cm) are un mic cioc boltit, strabatut de niste santuri transversale. Penajul este negru, cu pantecele alb. Cuibareste pe stancariile din regiunea curpinsa intre coastele sudice ale Oceanului Atlantic si cele nordice ale Danemarcei. Are aripile scurte, tarsele scurte si degetele cu palmatura, picioarele fiind indreptate mult indarat. Pe sol se misca cu multa greutate. Inoata si se scufunda excelent, sub apa ajutandu-se si de aripi. Depune un singur ou, foarte mare in comparatie cu corpul, cu aspect piriform, care astfel nu se rostogoleste de pe politele stancilor. Puiul este nidicol. Se hraneste cu pesti, moluste si crustacei.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: