Papagalul de mare (Fratercula arctica)


Papagalul de mare

Papagalul de mare (inaltime 30 cm) are arealul pe coastele Oceanului Inghetat, din Groenlanda spre insula Novaia Zemilia, ca si pe coastele Islandei, Marii Britanii, Norvegiei si ale insulei Faroe. Cuibul si-l sapa pe politele stancoase ale tarmurilor. Culoarea ciocului se schimba in timpul iernii de la o combinatie intre rosu, albastru si galben la una galbena slab dungata cu rosu si el devine totodata mai mic din cauza caderii invelisului sau cornos. Spatele este negru. Obrajii, pieptul si pantecele sunt albe. Depune un singur ou, foarte mare in comparatie cu corpul, cu aspect piriform, care astfel nu se rostogoleste de pe politele stancilor. Puiul este nidicol. Se hraneste cu pesti, moluste si crustacei.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: