Alca papagal (Cyclorrhynchus psittacula)

Alca papagal

\Alca papagal (inaltime 26 cm) este o pasare oceanica relativ comuna, raspandita in Marea Bering si in nordul Oceanului Pacific. Rareori poate fi vazuta pe uscat in afara epocii cuibaritului, deoarece viata si-o petrece pe apa. Penajul pe partea anterioara a corpului este negricios, pe cea posterioara alb. Ciocul, de forma aproape rotunda, este rosu vara la adulti, iar la tineri si la adulti in timpul iernii, negru. Depune un singur ou, foarte mare in comparatie cu corpul, cu aspect piriform, care astfel nu se rostogoleste de pe politele stancilor. Puiul este nidicol. Se hraneste cu pesti, moluste si crustacei.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: