Pasarea ogorului (Burhinus oedicnemus)


Pench and Kanha Pictures

Pench and Kanha Pictures

Pasarea ogorului (inaltime 41 cm) ste o pasare de vara, cuibarind in regiunile aride ale Dobrogei, prezent pe grindurile nisipoase ale Deltei Dunarii, dar si in unele tinuturi din sudul tarii. Coloritul penajului este cafeniu cu dungulite intunecate. Penele aripilor sunt negricioase. Toamna se indreapta spre locurile de iernare din Africa tropicala de est si din sudul Arabiei. Se hraneste cu soareci, soparle, insecte, viermi. Puii sunt nidifugi.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: