Dropia (Otis tarda)


Dropia

Dropia (inaltime 106 cm) este sedentara la noi, dar in ierni prea aspre si in lipsa hranei si a adapostului pasarile se pot retrage spre sud-estul tarii sau trec in Bulgaria, pentru a reveni spre primavara. Penajul este galbui-cafeniu cu striuri negricioase, iar capul si gatul cenusiu. Partea inferioara a corpului este alba. Masculii ating dimensiuni foarte mari in comparatie cu femelele, depasind adesea de patru ori talia acestora, situandu-se astfel ca specia cu dimorfismul de talie cel mai pronuntat dintre toate pasarile lumii. De obicei masculul are 12-15 kg, exceptional 21 kg, iar femelele 4-7 kg. Dropiul reprezinta astfel cea mai robusta pasare din Europa si aproape cea mai grea pasare zburatoare din lume. Specia este in continuu regres, fiind disparuta din multe tari europene. Hrana la adulti este preponderent vegetala, iar la pui mai mult animala. Depun de regula doua oua in cuiburi simple, pe sol.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: