Starcaciul (Otis tetrax)


Starcaciul

Starcaciul (inaltime 43 cm) apare destul de rar la noi, ca specie de pasaj. Masculul este maroniu cu pete mai inchise, gatul negru, iar partea inferioara alba. Femela are gatul cafeniu ca si corpul. In prezent cloceste in sud-vestul Europei si al Asiei Centrale. Toamna se indreapta spre locurile de iernare din nord-vestul si nord-estul Africii si din sud-vestul Asiei pana-n India. Hrana la adulti este preponderent vegetala, iar la pui mai mult animala. Depun de regula doua oua in cuiburi simple, pe sol.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: