Berzele-Serpi (Cariamide)


Cuprind numai doua specii, raspandite in America de Sud, bine adaptate la fuga rapida. Au gatul si picioarele lungi, amintind Pasarea secretar (Sagittarius serpentarius) din Africa. Capul este mare, iar la radacina ciocului, pe frunte, prezinta un smoc de pene. Traiesc in perechi sau mici carduri. Noaptea dorm in arbori. Strigatul le este patrunzator. Zboara numai la nevoie. Se ascund cu abilitate printre ierburi, putand cu greu sa fie vazute. Duc o viata terestra si au un regim de hrana preponderent carnivor, constand din insecte mari si mici, reptile si mici mamifere. Puii sunt scurt timp nidicoli, apoi devin nidifugi.

Barza-Sarpe Braziliana (Cariama cristata) (inaltime 85 cm) traieste in pampasurile din Brazilia, Paraguay si nordul Argentinei. Cuibareste pe sol. Hrana consta din insecte, soparle, serpi, fructe. Coloritul penajului este cafeniu-roscat.

Barza-Sarpe Argentiniana (Chunga burmeisteri) (inaltime 75 cm) traieste in savanele din nord-vestul Argentinei, cuibarind in arbori scunzi sau tufisuri. Are penajul cenusiu, cu nuante violacee.Categorii:Animale

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: