Cocorul de mare (Grus grus)


Cocorul de mare

Cocorul de mare (inaltime 114 cm) cuibareste inca in putine perechi pe grindurile izolate din sud-estul Deltei Dunarii, fiind tot mai mult nelinistit de patrunderea omului in mediul sau de viata. Penaul este cenusiu, gatul alb si negru, iar crestetul rosu. Regiunea specifica pentru clocit este in special nordul Europei, mai putine pasari oprindu-se in campia mesopotamiana. In timpul pasaului poate fi urmarit zburand in formatie caracteristica in V. Este o pasare de o prudenta extraordinara, greu de impuscat de vanatori. Depune doar doua oua in cuiburi instalate pe sol, intre stufariile nepatrunse, neinundabile, iar puii dupa ecloziune isi urmeaza parintii in cautarea hranei. In timpul imperecherii executa dansuri nuptiale originale, cu adevarat acrobatice. Cartierele de iernat sunt tinuturile din sudul Spaniei, nordul Africii si sud-vestul Asiei.

Are gatul si picioarele lungi. Caracteristic ii este forma foarte lunga a traheei care patrunde pe langa osul sternului, sub muschiului pieptului, formand mai multe bucle, fapt ce explica puternicele strigate pe care le scoate. Penele aripilor naparlesc la doi ani, perioada cand pasarile devin incapabile de zbor. Hrana consta din diferite vegetale, dar consuma si moluste, viermi, insecte etc.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: