Pasarile kagu (Rhynochetidae)


kagu

Formeaza o familie cu un singur reprezentant.

Kagu (Rhynochetus jubatus) (inaltime 55 cm) traieste in insula Noua Caledonie din Oceanul Pacific. Este de marimea unui corb, cu un pena cenusiu, avand pe cap o creasta de pene pe care o ridica si o coboara dupa vointa pasarii. Duce o viata nocturna, ziua stand ascunsa. Are ochii bine dezvoltati si din cauza penelor sale moi este aproape incapabila sa zboare; alearga insa bine si duce o viata de card. Ponta contine doar un singur ou, de marimea celui de gaina. Se hraneste cu viermi, melci si insecte. Pasarea a fost descoperita de cca 150 de ani, in prezent fiind pe cale de disparitie.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: