Cristeiul soare (Eurypyga helias)

Eurypyga helias

Are o inaltime de 50 cm si este raspandit in tinuturile cu maluri impadurite si in stufarisurile apelor din America intertropicala, din Guatemala pana-n sudul Braziliei, duce mai ales o viata crepusculara, fiind bun alergator si numai arareori zboara. Penajul cafeniu cu amestec de diferite culori este foarte frumos. Cand isi desface coada si aripile, pasarea se aseamana cu un fluture urias. Puii, desi nidifugi, sunt inca hraniti un timp de catre parinti. Hrana consta din insecte, mici pestisori, broscute si soparle.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: