Crestelutul pestrit (Porzana porzana)


Cristelutul pestrit

Cristelutul pestrit (inaltime 23 cm) cuibareste la noi in tinuturile bogate in vegetatie din apropierea apelor. Spatele este cafeniu-patat. Partea din fata este cenusiu punctata. Toamna se indreapta spre locurile de iernare din sudul si vestul Europei, din nordul si estul Africii, al sudului Arabiei. Populatiile asiatice ierneaza in sudul Asiei, din Iran pana-n India. Puii sunt nidifugi. Hrana este formata din diferite nevertebrate ori din muguri si frunze de plante acvatice.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: