Crestelutul mijlociu (Porzana parva)

Crestelutul mijlociu

Crestelutul (inaltime 19 cm), este o pasare raspandita prin ierburi umede, in vecinatatea apelor. Spatele este cafeniu-patat. Partea din fata si cea inferioara sunt cenusii la mascul si cafenii-roscate la femela. Toamna migreaza spre cartierele de iernare din nord-estul Africii si Arabiei. Populatiile asiatice ierneaza din sud-vestul Asiei pana-n India. Puii sunt nidifugi. Hrana este formata din diferite nevertebrate ori din muguri si frunze de plante acvatice.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: