Cristeiul de balta (Rallus aquaticus)


Cristeiul de balta

Cristeiul de balta (inaltime 28 cm) este o pasare care traieste indeosebi in zone umede si care duce o viata nocturna. Penajul pe spate este cafeniu-patat. Partea din fata si cea inferioara sunt cenusii la mascul si cafenii-roscate la femela, avand laturile corpului zebrate vertical. Cuibul si-l face in vegetatia deasa, in apropierea apelor. Ierneaza in vestul Europei si in jurul Marii Mediterane, in sudul si estul Asiei. In iernile blande, la noi, in preajma apelor neinghetate, se pot intalni adesea exemplare nordice. Puii sunt nidifugi. Hrana este formata din diferite nevertebrate ori din muguri si frunze de plante acvatice.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: