Cocosul de mesteacan (Lyrurus tetrix)


Cocosul de mesteacan

Cocosul de mesteacan (inaltime 41-43 cm) il gasim in nordul Carpatilor Rasariteni, in apropierea golului alpin. Masculul are colorit negricios si penele exterioare ale cozii rasucite inafara, iar femela este cafeniu-roscata, cu striuri mai intunecate. Parada nuptiala are loc pe sol si ea este executata de catre mai multi masculi, ce se aduna in anumite locuri din gatul alpin. Cuibul il face pe pamant, ascuns in vegetatie. Este o pasare sedentara. Mult imputinat in prezent, este amenintata cu disparitia. Hrana consta in fructe, boabe, muguri, frunze, ace de conifere, seminte, insecte, larve etc.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: