Cocosul incaltat (Lagopus mutus)


Cocosul incaltat

Cocosul incaltat (inaltime 35 cm) este raspandit in regiunile nordice ale Europei, Islanda, Groenlanda, in nordul Asiei ori al Americii de Nord, ca si in Alpi si Pirinei. Pasarile isi schimba penele de trei ori pe an, dupa anotimp, dobandindu-si astfel penajul adecvat aspectului mediului natural in care traieste: alb iarna, tarcat toamna si galben-ruginiu in timpul verii. Este o pasare monogama sedentara. Hrana consta in fructe, boabe, muguri, frunze, ace de conifere, seminte, insecte, larve etc.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: