Paunul asiatic (Pavo cristatus)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Paunul asiatic

Paunul asiatic (inaltime 90-120 cm), ce populeaza tinuturile Indiei si ale insulei Sri Lanka, traieste in carduri mari in luminisurile padurilor. Este una din pasarile mari cu penajul frumos colorat. Masculul este albastru-siniliu pe piept si gat, cafeniu pe aripi, iar penele de deasupra cozii, care sunt foarte lungi, au cunoscutele pete multicolorate „ochii de paun”. Femelele sunt cafenii, fara culori vii. In timpul imperecherii, masculul isi rasfiracoada lor lunga de 1,5 m pe care o desfac ca un evantai vertical. In felul acesta isi marcheaza optic teritoriul de reproducere fata de rivali si atrag in jurul lor mai multe femele. Masculii nu iau parte la ingrijirea puilor. In prezent a fost domesticit si este tinut ca pasare de decor in multe tari.

Lasă un comentariu