Vulturul plesuv brun (Aegypius monachus)


Vulturul plesuv

Vulturul plesuv (inaltime 99-107 cm) a disparut de cateva decenii de la noi din tara, unde cuibarea frecvent in Carpati si muntii Dobrogei. Corpul este in intregime negricios, cu un guler de pene cenusiu-inchis. Se hraneste cu cadavre. Este posibil sa mai reapara din locurile sale sudice de cuibarit, unde mai este prezent in Spania, Serbia, Grecia si sud-vestul Asiei.



Categorii:Animale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: